Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wie zijn we?

Koninklijke kunstkring Die Bronne (Brakel)

De Koninklijke Kunstkring ‘die Bronne’ ontstond uit de in 1922 opgerichte Oudleerlingenbond van het Sint-Augustinusinstituut.

ONTSTAAN

Kunstkring ‘die Bronne’ ontstond uit de in 1922 opgerichte oud-leerlingenbond van het Sint-Augustinusinstituut. In oktober 1923 werd voor het eerst toneel gespeeld.
In 1957 maakte de toneelgroep zich los uit de schoot van de oud-leerlingenbond en ging zijn eigen weg. Geleidelijk groeide de toneelkring uit tot een vaste, culturele waarde in Brakel.
De vereniging behaalde in het verleden mooie resultaten in provinciale klasseringtornooien en een paar jaar geleden zelfs een Roelandjuweel.
Jaarlijks brengt de vereniging een of twee producties , waarin telkens gezocht wordt om ontspanning en kwaliteit te verenigen

Van bij het ontstaan was er belangstelling voor toneel. In oktober 1923 werd voor het eerst toneel gespeeld door de jonge vereniging. Tijdens de hele geschiedenis van de Oudleerlingenbond zou de belangstelling voor toneel blijven tot de toneelgroep zich in 1957 als Kunstkring ‘die Bronne’ uit de schoot van de Oudleerlingenbond losmaakte.

VANDAAG
Wij zijn als vereniging aangesloten bij de overkoepelende organisatie OpenDoek vzw, de overkoepelende vereniging van het amateurtheater in Vlaanderen.
Net zoals tijdens de vorige 60-jaar blijven wij ervoor ijveren om kwaliteit en ontspanning te verenigen.

THUISBASIS
Sinds 1957 zijn we gehuisvest in de gebouwen van het Sint -Augustinusinstituut, het huidige Cor Mariae Kasteelstraat 44 te Brakel.

Met een goede keuze van stukken, gedegen regisseurs en een groep talentvolle acteurs werden in het verleden heel wat successen geboekt. ‘die Bronne’ wil toneelspelen boeiend houden!

In de eerste plaats voor zijn leden, maar ook voor het publiek dat weet wat het mag verwachten. Als de acteurs zich amuseren lukt dat bij het publiek ook: het publiek beroeren, het publiek laten geloven wat het ziet, een zodanige sfeer scheppen dat het publiek meegaat in deze illusoire wereld.

In 2010 behaalde de vereniging “tweede categorie” in het provinciaal klasseringstoernooi.